Renovering av taken

I början av mars 2023 kommer föreningen att starta renovering av tak och överbyggnaden med vindsförråd.

Vi kommer renovera taken och lägga nytt takpapp. På överbyggnaden kommer plåtväggarna att rivas och ersättas med nya isolerade väggar. 

Dessa arbeten kräver åtkomst till samtliga vindsförråd.

Ni som disponerar vindsförråd ombedes därför att beakta nedanstående:

  1. Rensa så mycket ni kan.
  2. Paketera materiel i kartonger så att det är lätt att flytta, märk med lägenhetsnummer.
  3. Stuva om så att fritt utrymme från plåtväggen blir ca 1,5 m. Om detta inte är möjligt kommer byggarna att tillfälligt placera om materiel så att åtkomst för byggnation blir möjlig.
  4. Täck med plast eller presenning.
  5. Under byggnationen kommer vindsdelen endast vara tillgänglig för byggarbetarna. Detta av säkerhetsskäl då delar av väggarna är borttagna. 
  6. Byggtiden för överbyggnaden är cirka 5 veckor per hus. Vi kommer börja i hus C (Jung. 14–18). Specificerad tidplan kommer att läggas ut senare.
  7. Alla förråd skall vara olåsta under byggnadsperioden då ovanstående skall vara utfört.Låsta förråd kommer att klippas upp.
  8. OBS! Föreningen kommer inte att ge ersättning för saker som försvunnit eller skadats. Det är därför mycket viktigt att ni inte har något värdefullt på vinden.
  9. Det blir dammigt och periodvis exponerat till vind och väder. Varken föreningen eller entreprenören tar ansvar för skador som uppstår under perioden.

Styrelsen är medveten om att renoveringen kommer att medföra besvär men vi hoppas på förståelse.

Frågor besvaras av Bo Karlsson bo.dillen2@gmail.com 
 

Vänliga hälsningar

/Styrelsen