Driftstopp i sopsug

Brf Dillen 2 har fortfarande inte fått någon information om hur man avser lösa vår sophantering. Problemet berör inte bara vår förening utan alla fastigheter som är anslutna till Huvudsta Sopsug, i princip hela Jungfrudansen och Huvudsta centrum på olika sätt.

Brf Dillen 2 har sedan driftstoppet i juli förra året ihärdigt uppvaktat Solna Stad för att få en lösning av nuvarande otillfredsställande situation. Vi har haft skriftväxling och möten med såväl den Tekniska förvaltningen som Tekniska nämnden och Miljö och hälsovårdsnämnden.

Röret under byggnaden B-huset (Jungfrudansen 8-12) har imploderat och kan ej repareras då det ligger under en byggnad. Solna tog fram ett projektförslag som innebär en ny rörsträckning mellan B-huset och C-huset. Sopinkasten förläggs till gården (Inga sopnedkast i byggnaderna). Förslaget kostnadsberäknas till 5 miljoner. Föreningen har ej fått vara med i planeringen varför vi meddelat Solna att de inte kan starta utan vårt godkännande.

Vad som kommer att påverka beslut om reparation för Dillen 2 är naturligtvis vad Solna stad beslutar om den fortsatta driften av sopsugsanläggningen. Vi har fått information om att en utredning om Huvudsta Sopsugs framtid utförs av extern konsult.

I avvaktan på resultatet av denna kommer inte någon åtgärd som påverkar nuvarande situation att vidtagas. Vi har inte fått någon tidplan för när allt ska bli klart.

Vår bedömning är att vi tyvärr inte kommer att se någon lösning i den nära framtiden och att vi får stå ut med att kasta sopor i en container tills vidare.

Vänliga hälsningar
/Styrelsen