Bygget av ny sopsugsanläggning påbörjas v 39

Under vecka 39 (som startar 26/9) kommer första grävskopan till Jungfrudansen för kommunens bygge av en ny sopsugsanläggning i Huvudsta. Etapp 1 startar vid Jungfrudansen 22 och fortsätter västerut. 

Solna stad har fattat beslut att bygga ett helt nytt sopsugssystem i Huvudsta för att ersätta det gamla som var omodernt, uttjänt och inte dimensionerat för den nybyggnation som planeras intill Huvudstaleden. Entreprenörerna som kommunen har upphandlat (Envac och Marbit) ska inleda arbetena under vecka 39 och dessa ska bedrivas under normal arbetstid, dagtid mellan 07:00 och 19:00. (Nattarbeten kan enligt kommunen förekommma på allmän platsmark - d v s större trafikleder - där det inte finns möjlighet att jobba på dagen.) 

Första etappen i projektet berör främst delen av Jungfrudansen som ligger mot Ulvsundasjön, men senare kommer arbetet till östra delen av Jungfrudansen (etapp 2), samt Storgatan och Anderstorpsvägen (etapp 3), Armégatan (etapp 4A) och Huvudsta Centrum (etapp 5). Även det nya området vid Huvudstaleden får ledningar (etapp 4B). Som många kanske har sett har entreprenörerna ritat ut preliminära dragningar för ledningarna. Styrelsen är i kontakt med projektet och kan ge föreningens synpunkter på detta och annat vid avstämningsmöten.

Under arbetet med att få det nya systemet på plats kommer längre gatsträckor att bli berörda vilket innebär att antalet parkeringsplatser i området påverkas. Kommunen ber om överseende med detta.

Enligt informationen från kommunen ska den nya anläggningen vara klar att tas i drift i slutet av nästa år eller början av 2024. Då stängs sopnedkasten i de trappuppgångar som har dem kvar och alla boende i Dillen 2 får sopnedkast med tre fraktioner på gårdarna.